Loading...

Knowledge Center


Client always shows the System State as Inactive (Mfeepe.log: 0xEE010001, No providers installed)
Technical Articles ID:   KB84572
Last Modified:  6/21/2018
Rated:


Environment

McAfee Drive Encryption (DE) 7.x

For details of DE supported environments, see KB79422.

Problem

Some systems fail to activate after successfully installing DE and verifying that users have been assigned to the client system through the ePolicy Orchestrator (ePO) console.

Client side:
The user sees on the client the following in the Encryption System Status window, even though the encryption policy was activated in ePO:
 
 System State
Inactive 
 Volume Status
No volume information
 Progress
Progress bar shows no encryption activity

ePO console:
The administrator sees the Client System Details showing for DE:
 
State
In-Active

Clicking More, Disks shows the following message:
 
No details available, as Drive Encryption is not Active

Problem

MfeEpe.log records the following error:
 
ERROR   EpoPlugin userHandler:   failed to process batched user data response: [0xEE010001] [0xEE010001] No providers installed

Cause

The error message indicates that the client system has not been restarted since the successful installation of DE.

Solution

Restart the client system to allow the policies to be applied and the system to report Active at both the client and ePO server.

Rate this document

Beta Translate with

Select a desired language below to translate this page.

Languages:

This article is available in the following languages:

English United States
Japanese

Glossary of Technical Terms


 Highlight Glossary Terms

Please take a moment to browse our Glossary of Technical Terms.